آرد نخودچی معجزه ای برای پوست صورت
گرچه آرد نخودچی بیشتر در شیرینی پزی کاربرد دارد، اما شما میتوانید از خواص بی نظیر این آرد در تهیه ماسکی مفید برای زیبایی خود استفاده کنید.
آرد نخودچی، آردی است که از نخودچی پوست کنده شده و بی نمک تهیه میشود و مصارف فراوانی دارد که شاید برخی از آن بی اطلاع باشند
یکی از معروفترین کاربردهای آرد نخودچی در تهیه شیرینی و غذا است، اما شاید تا بحال به این فکر نکرده باشید که میتوانید از این آرد بعنوان ماسک صورت نیز استفاده نمایید و از خواص بی نظیر آن بهره ببرید.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب به معرفی خواص آرد نخودچی و همچنین طرز تهیه انواع ماسک صورت بپردازد، پس با ما همراه باشید.
معرفی آرد نخودچی و خواص آن
آرد نخودچی؛ آردی است که از نخودچی پوست گرفته شده و بی نمک تهیه میشود. نخودچی را کوبیده و یا آسیاب میکنند و برای نرم و صاف شدن آن را با الک بسیار ریز، الک میکنند.
آرد نخودچی در شیرینی پزی کاربردی بسیار دارد و یکی از آردهایی است که در آشپزی ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد.
تا به حال با خود فکر کرده اید که این آرد چه تفاوتی با آردهای دیگر دارد و خاصیت منحصر به فرد آن چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، نخودچی، به عنوان یک ترکیب پرپروتئین توصیه میشود. بیشترین مصرف این آرد در صنعت شیرینی پزی و تفاوت عمده آن با سایر آردها از نظر مواد مغذی، نوع و اندازه نشاسته است. در ترکیب نشاسته آرد غلات، مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین، در سطح یکسانی است درحالی که در آرد تهیه شده از حبوبات، میزان آمیلوز نسبت به آمیلوپکتین بیشتر است و نشاسته موجود در آن وقتی با آب حل میشود، حالتی ژلهای پیدا میکند.
در طبقه بندی تغذیه ای، آرد نخودچی جزو حبوبات محسوب شده و از نخود تازه یا نخودچی بدون پوست و بی نمک تهیه میشود.
طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیهای آن کاهش پیدا میکند، اما در آرد نخودچی به دلیل این که عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمیگیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نکرده و مواد مغذی موجود در آن حفظ میشود.
جالب است بدانید ارزش غذایی یک سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بو داده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه میشود. در این موارد آرد نخودچی جایگزین مناسبی برای حبوبات است و فرد میتواند با مصرف آن مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند. البته مقادیر مصرف، با توجه به نیازهای فردی و میزان انرژی دریافتی برای هر نفر متفاوت است.
ارزش غذایی آرد نخودچی
ارزش غذایی یک سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه میشود.
آرد نخودچی برای انواع پوستها قابل استفاده است. اما مطمئن شوید که شما از آرد نخودچی تازه استفاده میکنید؛ بنابراین با رفتن به سالنهای زیبایی برای درمان مشکلات پوستی صورتتان خداحافظی کنید و برای داشتن پوستی زیبا و درخشان این دستورالعملها را مطالعه کنید.