آش ماش
طرز تهیه و دستور پخت آش ماش خانگی ساده یزدی
مصرف این آش در فصل سرما سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان خواهد کرد
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه آش ماش
۱ پیمانه ماش
۱ پیمانه عدس
۱ پیمانه برنج نیم دانه
سبزی آش نیم کیلو
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
کشک
پیاز دوعدد
سیر مقداری (دلخواه)
عصاره گوشت (قرص) دو عدد
نعنا خشک و نمک و فلفل
دستور پخت
طرز تهیه آش ماش
عدس و ماش را همراه با مقداری آب درون قابلمه ریخته و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا بصورت نیم پز درآید ، سپس در این مرحله برنج را به این آش ساده اضافه میکنیم هنگامی که برنج پخته شد مواد را با گوشت کوب کوبیده و له میکنیم .
در مرحله بعد سبزی آشی را با کشک و عصاره گوشت درون قابلمه ریخته و با هم مخلوط میکنیم . حالا در یک تابه جداگانه پیاز را خلالی خرد کرده و درون تابه تفت میدهیم سپس سیر را اضافه کرده و بعد از آن زردچوبه و فلفل را درون تابه ریخته و با هم مخلوط میکنیم و تفت میدهیم در پایان مقداری نعنا خشک با مواد مخلوط کنید و تفت دهید سپس مواد را به آش مجلسی اضافه نمایید و اجازه دهید تا آش جا افتاده شود .
در پایان گوشت قلقلی را درون آش ریخته و صبر کنید تا غذای شما آماده شود . برای تهیه گوشت قلقلی ، گوشت چرخ کرده را با نمک و زردچوبه و فلفل مخلوط کنید و ورز دهید تا بوی زخم گوشت گرفته شود ، حالا گوشت را بصورت قلقلی ریز درآورده و به آش خوشمزه اضافه کنید .
توصیه مزرعه
در هنگام سرو این خوراک از مقداری آبغوره بعنوان چاشنی میتوانید استفاده کنید . برای معطر شدن غذا اضافه نمودن مقداری ترخون خشک را پیشنهاد میکنیم .